Güney Kore’ye basın bülteni gönderimi

PR Paketleri kapsamında “kullandığın kadar öde” mantığıyla hizmet veren B2Press, 50 milyonu aşkın nüfusuyla öne çıkan Güney Kore’ye de basın bülteni gönderimi imkânı sunuyor.

Reuters Gazetecilik Çalışmaları Ensititüsü tarafından hazırlanan Dijital Haber Rapor 2019 verilerinden yola çıkarak haftalık haber erişim oranına baktığımızda, Güney Kore hızla dijitalleşerek habere erişimde online mecraları ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan ülkelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

%83’lük bir oranla online mecralar habere erişimde ilk sırada yer alıyor. Televizyon ise 2016 yılından bu yana düşüş göstermesine rağmen %67 ile habere erişimde tercih edilen ikinci iletişim kanalı olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya üzerinden haberleri takip edenlerin oranı ise %26. Listenin en sonunda ise %19’luk orana sahip olan basılı yayınlar bulunuyor. Güney Korelilerin %10’u online haber içeriklerine ulaşmak için abonelik ücreti ödüyor. Mesajlaşma servisi, forum, e-ticaret ve haber akışı sunan web portalları Naver %66, Daum ise %34 oranla, en popüler online mecralar arasında yer alıyor.

Genel Bilgiler

Önemli Gazeteler

Önemli Haber Siteleri

Başkent: Seul

Chosun Ilbo

jtbc.com

Resmi Dil: Korece

Joong-ang Ilbo

kbs.co.kr

Nüfus: 52 milyon

Dong-a Ilbo

ytn.co.kr

Güney Kore’de Yalan Haberlerle Mücadele Dönemi

Güney Kore’de online video ve podcast’ler radyo ve televizyon sektörünün önünü geçti. Kore vatandaşlarının yarısı (%53) geride bıraktığımız bir ayda en az bir kere podcast dinlediklerini belirtiyor. İnsanlar daha çok dijital platformlardaki haber videolarını takip ediyor. Bunun üzerine TV yayıncıları, Kakao Talk ve YouTube gibi platformlarda 24 saat süreli haber yayınları yapmaya yöneldi. Diğer yandan Güney Kore’de yalan haber (fake news) ve mezenformasyon (eksik bilgi) ile ilgili endişeler artmaya başladı. Hükümet tarafından konuyla ilgili regülasyonlar yapılıyor. Seoul National University koordinatörlüğündeki 30 haber merkezini kapsayan bir projeyle birlikte sürekli olarak teyitleşme/doğrulama (fact-checking) çalışmaları yaygın bir uygulama haline geldi.

Güney Kore’de basın bülteni dağıtımı için B2Press neden doğru bir tercihtir?

B2Press, Güney Kore’de stratejik bir yaklaşımla hazırlanan basın bültenleri sayesinde markanızın imaj ve itibarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Güney Kore’de; Wire, Premium ve Exclusive olmak üzere 3 farklı PR paket seçeneğiyle hizmet veriliyor.

• Güney Kore’de Wire Paket kapsamında Korece hazırladığınız basın bültenlerinin dağıtımını gerçekleştiriyor.
  • Premium ve Exclusive paketler kapsamında ilk olarak basın bülteniniz için en uygun konuları belirliyor, seçtiğiniz bir konu üzerinden, SEO kurallarına uygun basın bülteni içeriği yazımı tamamlanıyor.
  • İçeriği geliştirirken, belirlenen konunun gazeteci nezdinde çekici hale gelmesi için rapor ve istatistik gibi destekleyici alt başlıklar üretiliyor.
  • Profesyonel editörler, basın bültenlerinizi Korece’ye ve İngilizce‘ye çevirerek içeriğinizi ülkenin dinamiklerine uygun olarak yerelleştiriyor.
  • Size ve bültenlerinize en uygun hedef gazeteci ve yayın listesini hazırlıyor, daha sonra bu liste üzerinden bültenlerinizi gazeteci, editör ve muhabirlere dağıtılıyor.
  • B2Press, Premium ve Exclusive paketler dahilinde Güney Kore‘de bülten dağıtımında ülkenin en büyük haber ajansı Yonhap ile çalışarak haberin daha fazla mecrada yer almasını sağlıyor.
  • Son olarak, B2Press yayınlanan basın bültenine ilişkin günlük ve haftalık olmak üzere 2 defa ayrıntılı yansıma raporu sunuyor. Raporda bülten yansımalarını, yayılımını ve yaklaşık olarak kaç kişiye ulaştığı gibi birçok detay yer alıyor.

Kaynaklar:

B2PRESS İLE BASIN BÜLTENİ GÖNDERİMİNİN AVANTAJLARI

GÜÇLÜ İÇERİK
B2Press basın bülteni yazımı, dağıtımı ve raporlanmasını içeren uçtan uca çözümler sunuyor. Alanında uzman bir ekip tarafından haber değeri dikkate alınarak geliştirilen içerikler, kıdemli editörler tarafından yazılıyor.
SEO UYUMLU METİN
Web siteleri hedef kitlenizin uğrak yeri olabilir mi? SEO uyumlu anahtar sözcüklerinize yer verdiğimiz basın bültenleri ile arama motorlarındaki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Yayınlanan haberleriniz sayesinde müşterileriniz sizi ne zaman ararsa arasın karşılarına çıkabilirsiniz.
AYRINTILI RAPORLAMA
Yaptığınız çalışmanın etkisini ölçmeniz için basın bülteninin dağıtımını takiben günlük, haftalık ve aylık olmak üzere üç kez online ve yazılı mecralardaki yansımalarımız ayrıntılı raporlar sizlerle paylaşılıyor.
MARKA BİLİNİRLİĞİ
Basın bültenleri ile hedef kitlenizin, yatırımcıların, potansiyel ve varolan müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Yayınlanan bültenler ile sektörünüzde söz sahibi olarak bilinirliğinizi artırabilirsiniz.
ONLINE GÖRÜNÜRLÜK
B2Press ile hedef kitlenizi gelişmelerden haberdar edebilir ve yeni müşteriler kazanabilirsiniz. 30 bin gazeteci ve haber ajanslarıyla bülteninizi geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz. Ne dersiniz, belki de bir sonraki yatırımcınız birlikte hazırlayacağımız haberi okumuştur?
EKONOMİK ÇÖZÜM
Online PR Ajansı B2Press, geleneksel PR ajanslarından alabileceğiniz tüm hizmeti bir servis olarak size sunuyor. Basın bülteni yazımı, dağıtımı ve raporlanması aşamalarını tek bir süreçte birleştiren B2Press maliyet avantajı yaratıyor. Üstelik aylık bir ücret ödemeden, ihtiyacınız olduğu zaman, kullandığınız kadar ödeyerek…
Tüm dünyada basında yer alın. Nasıl mı?
Hemen B2Press Online PR Ajansı ile Tanışın!
HEMEN TALEP OLUŞTUR