NEWSROOM

KOBİ’lerin İK uygulamaları başarılı mı? İKraporu.com

27 March 2018

KOBİ’lerin İK uygulamaları başarılı mı? İKraporu.com

ISTANBUL (TR) - KOBİ’lerin insan kaynakları (İK) ve personel yönetimi alanındaki yetkinliklerini ölçebilmesi için bir test aracı tasarlandı. İKraporu.com adresinde ücretsiz olarak kullanımına sunulan test; işe alım süreçlerinden iç iletişim çalışmalarına, özlük dosyalarının tutulmasından şirket içi eğitimlere kadar pek çok soru yöneltiyor. Testi tamamlayan KOBİ’ler, bu alandaki uygulamalarının başarılı olup olmadığı konusunda bir değerlendirmeye ulaşabiliyor.

İKraporu.com adresinde test aracını, Türkiye’nin ilk bulut tabanlı İK ve personel yönetim sistemi Kolay İK’nın ekibi tasarladı. KOBİ’lerin İK yeterlilik haritasını çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Kolay İK Kurucu Ortağı Efecan Erdur, “Ülkemizde faaliyet gösteren şirketlerin %90’dan fazlasının KOBİ olduğunu düşünürsek, onların dijitalleşmesi, ülke ekonomisinin istikrar kazanmasını sağlayacak. Biz, dijitalleşmenin çalışanlara dokunan tarafını sahiplendik. Hâlâ personel özlük dosyası tutmayan şirketler olduğunu biliyoruz. İhtiyaç anında çalışanların en temel bilgilerine dahi ulaşamayan şirketler olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. Bu testle, KOBİ’lere, ‘İK ve personel yönetimine dair uygulamalarınız başarılı mı?’ diye soruyoruz. Bir anlamda onlara bu konuda yapmaları gerekenlerle ilgili ipuçları veriyoruz” dedi.

Bilgi için: Tülay Genç | destek@b2press.com | +90 (212) 635 70 61