NEWSROOM

“Türkiye’de markaların 1 yılda sattığı ürün adedine 1 ayda ulaşıyoruz”

24 November 2017

“Türkiye’de markaların 1 yılda sattığı ürün adedine 1 ayda ulaşıyoruz”

ISTANBUL (TR) - 2012’den bu yana girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla söyleşiler ve workshop’lar düzenleyen Start-IST, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerini her ay konuk ettiği Executive Talks serisinin üçüncüsünü 23 Kasım Perşembe akşamı Garanti Partners’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Penti Giyim A.Ş. CEO’su Mert Karaibrahimoğlu’nun konuk edildiği etkinliğin moderatörlüğünü Start-IST ve Davetpostası.com’un kurucusu Mine Dedekoca üstlendi.

Farklı ülkelere ve sektörlere yayılan iş hayatının detaylarını ve dönüm noktalarını katılımcılarla paylaşan Mert Karaibrahimoğlu, “Çocukken hastanede su satarak başladı iş hayatım. Ardından dil eğitimi için gittiğim Cambridge’de cep harçlığımı kazanmak için bir restaurant’ta çalışırken kendimi bir süre sonra 2 restaurant girişiminin başında buldum. Hayatımın dönüm noktası olan bu süreçte başarıyı müşteri odaklı yaklaşım getirdi.” dedi.

Penti’nin son 5 yılda ürün kategorilerinde büyük değişime giderek kümüle olarak %38 büyüdüğünü belirten Karaibrahimoğlu “139 olan mağaza sayımızı 62 ilde 485’e çıkardık. Türkiye’de tüm markaların 1 yılda sattığı ürün adedine Penti olarak 1 ayda ulaşıyoruz ve yılda toplam 50 milyon ürün satıyoruz. 34 ülkede 140 mağazayla da yurtdışı pazarında varlığımızı sürüdürüyoruz.” dedi. E-ticaret üzerinden yapılan satışların, en yüksek ciroya sahip fiziksel mağazalarının 3 katına eriştiğini belirten Karaibrahimoğlu, e-ticaret operasyonlarında EBITDA kontrolünün çok önemli olduğunu vurguladı ve kazandıkça harcamanın temel ilkeleri olduğunu ifade etti.

Her ay düzenlenen Executive Talks serisi 21 Aralık 2017 tarihinde ise Turkcell CDAO’su Barış Karakullukçu’yu ağırlayacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek olan etkinliğe linkten kayıt olabilirsiniz:

Start-IST Hakkında
2012’de kurulan Start-IST, girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla yerel ve uluslararası firmalarla birlikte girişimcilik odaklı söyleşiler ve eğitimler düzenliyor. Global girişimlerin Türkiye pazarına girişinde danışmanlığı vererek girişimciler ile hizmet sağlayıcıları bir araya getiriyor.

Bilgi İçin: Olmadık Projeler | T.Tülay Genç | info@b2press.com | +90 (212) 635 70 60